Su Arıtma

  1. ANASAYFA
  2. BLOG

Ters Osmoz Reverse Osmosis Nedir ?

Ters Osmoz (Reverse Osmosis) Nedir ?
Şebeke suyunda yer alan pislikleri, kimyasalları, fiziksel ve mikrobiyolojik unsurlardan suyu arındırır. En hassas arıtma sistemidir. Su arıtma cihazlarında kullanılır. Ters Osmoz sistemi dünyada ilk defa ABD'de temiz ve sağlıklı su üretebilmek için ortaya koyulmuş en etkili bir teknolojidir. Bu sistemi daha önce gemilerde deniz suyunu içme suyuna dönüştürmek için kullanılmaya başlanmıştır ve artık günümüzde evimizde kullanılacak duruma gelmiştir. İleri bir filtre teknolojisidir. Osmoz suyun az yoğun olan ortamdan çok yoğun olan ortama emilme sürecidir. Ters osmoz basınç ile desteklenerek tam tersine döndüren ve bu sayede suyu arıtan bir sistemdir. Ters Osmoz sisteminde kullanılan filtreye mebran filtre denir. Tamamen doğal bir yöntemdir. Tüm  teknolojilerden güvenilir ve ileri bir teknolojidir.
 
Ters Osmoz Çalışma Biçimi
Mebran filtre görevini yerine getirerek çalışmasını sağlar. Mebran üzerinde bulunan gözeneklere suyu yüksek basınç ile gönderdiğinizde bu gözeneklerden suyu geçirmeye zorlarız. Su geçme işlemi sırsaunda suda bulunan molekül ve inorganik moleküller gözeneklerden geçebiliyorken bazı moleküller bu gözeneklerden geçemez ve kaliteli su elde edilir. Sudaki zararlı maddeler bu ayrışmadan sonra konstare olarak dışarı atılır. Ters osmoz sistemi tuzlu suyu veya çok kötü sudan bile iyi su elde etmeyi mümkün kılan bir teknolojidir. Aslında bu süzme işlemini canlı vücutlarda bulunan böbreklerede benzetebiliriz. Nasıl ki böbreklerde yer alan süzgeçler sayesinde kandaki bir çok zrarlı maddeyi dışarıya atabiliyorsak osmoz sistemlerde aynı bu görevi görerek suyun temiz olmasına olanak sağlar. Eğer ters osmoz sisteminde yeterli miktarda su olmazsa bu sistemde de böbrek taşının oluştuğu gibi ters osmoz sistemi içerisinde taşlar oluşur.
 
Ters Osmoz Sistemi Nerelerde Kullanılır ?
Enerji Santrallerinde Tekstil Boyahanelerinde Meşrubat Üretiminde İçme suyu üretiminde Kimya Sanayi Askeri ve Stratejik Önemi Olan Alanlarda İçme Suyu Üretimi Buhar Jeneratörü Besi Suyu Soğutma Suyu Hazıırlanması Ters Osmoz Sisteminin Avantajları: Suyu herhangi bir madde kullanmadan arıtır. İşçilik gerektirmeyen bir sistemdir. Bir günde 120 litreden binlerce metreküpe kadar su arıtabilir. Deposu kendine özgüdür ve ve arıtılan suyu uzun süre saklayabilir. Montajını yapmak basittir. Ters Osmos Sistemi Dezavantajları; Ön şartlandırma ve son şartlandırma aşamaları birer dezavantajdır. Ön şartlandırma ; Ön şartlandırma olarak bilinen sistem, ham suyun ters osmoz sistemine gelene kadar olan kimyasal ve fiziksel şartlandırılmasıdır. Ters osmoz filtre sorunlarının en düşük seviyeye indirilmesi için ön şartlandırılmanın doğru yapılması zorunludur. Ön şartlandırma sayesinde su arıtılır ve katılardan arındırılır eğer bu doğru yapılmazsa sistemden istenilen verim alınmaz. Son şartlandırma: Ters osmoz sistemiyle arıtılan suyun ph derecesi ne olursa olsun su genelde çok koroztiftir bunun sebebi su saflaştıkça koroztif olur. Ayrıca bazı alanlarda suyun bu derece saflaştırılması istenmeyebilir. Yada eğer su şebeke olarak verilecekse suda klor oluşmasına neden olabilir. Bu durum işletmelerin istedikleri suya göre değişiklik gösterebilir.

REVERSE OSMOS SİSTEMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR ?
-Suyu kimyasal maddelerden arıtıp içilebilir hale getirmektedir. -Sudaki kötü mineralleri arıtıp, iyi (yararlı) mineralleri korumaktadır. -Sağlıklı ve güvenilir içme suyu imkanı sunmaktadır. -Genellikle kompakt halinde olduğundan montajı kolay ve zahmetsizdir.
 
REVERSE OSMOS SİSTEMİNİN AŞAMALARI NELERDİR ?
1.      Tortu Filtresi: Kir, toz ve pas gibi parçacıkları azaltır.
2.      Granül Aktif Karbon: Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen aktif karbon tanecikleri, şebeke sularında bulunan kloru, suya kötü tat ve koku veren organik bileşikleri absorbe eder. Membran filtrenin uzun ömürlü olmasını sağlar.
3.      Blok Aktif Karbon: Özel tekniklerle sıkıştırılarak blok haline getirilen aktif karbon, düzenli yapısı sayesinde suyu dengeli bir şekilde süzer. ikinci kademe klor ve organik madde arıtımı sağlar. Sıkıştırılmış karbon filtre bloğu, 5 mikrondan büyük taneciklerin membran filtreye geçmesini engeller.
4.      Membran Filtre: Milimetrenin on milyonda biri boyutunda gözeneklere sahip yarı geçirgen zar, ilk üç filtrede tutulamayan suda çözünmüş halde bulunan tüm kirleticileri bakteri ve virüsleri arıtarak sağlıklı bir su elde edilmesini sağlar.
5.      Son Karbon Filtre: Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen aktif karbon filtre, suya son bir dokunuş ile lezzet kazandırır, içimi hoş bir hale getirir. Suyu çözünmüş madde bakımından zenginleştirir PH değerini bir miktar yükselterek suya alkali özellik kazandırır.
 

BENZER BLOG

ÜCRETSİZ

Yerinde Keşif

BAKIM

Satış Sonrası Destek

7/24 DESTEK

Sınırsız Hizmet

GARANTİLİ

Mutlu Müşteriler