Ürünlerimiz

  1. ANASAYFA
  2. ÜRÜNLERİMİZ

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri

Endüstriyel Proses Su Arıtımı
 
İşlenmemiş proses suyu, ölçeklendirme ve kirlenmeye, endüstriyel proseslerin bozulmasına ve operasyonların maliyetine katkıda bulunmasına yol açabilir. Yağların, greslerin, renklerin, kokuların, bakterilerin, bulanıklığın, asiditenin ve organik bileşimlerin azaltılması ve kirlenmesinden sorumlu minerallerin varlığını azaltmak için uygun endüstriyel proses suyu arıtımı kullanılabilir. Çoğu kişi, ekonomide büyük talepler düşüren enerji sıkıntısı düşündüğünde, gaz ve petrol düşünmeye meyillidir. Ancak su dünyadaki en değerli kaynaklardan biri haline geldi. Ortaya çıkan kıtlık, profesyonel proses suyu arıtma yöntemleri, sistemleri ve altyapısı için aciliyeti artırıyor.
 
İŞLENMEMİŞ SU, ENDÜSTRİYEL İŞLEMLERİ KESİNTİYE UĞRATABİLİR
 
Endüstriyel proses su arıtımı gereklidir, çünkü üstün su kalitesi birçok imalat prosedürü için gereklidir. Örneğin, sudaki yüksek düzeyde mineral içeriği, endüstriyel kaplamalar uygulaması sırasında çizgi oluşması ve lekelenme gibi istenmeyen sorunlara neden olabilir. Mineraller, endüstriyel kazan ekipmanlarının bileşenleri üzerinde de birikebilir ve bu da ölçeklendirmeye neden olabilir. Bu, performans ve enerji verimliliğini azaltır ve operasyon masraflarını artırır. Parçaları temizlemek ve ölçeklemeyi kaldırmak için imalat operasyonlarını kapatmak da gerekebilir, bu da üretimi önemli ölçüde düşürecek ve giderleri artıracak bir adım.
 
GENİŞ BİR PROBLEM YELPAZESİNE ADRESLEME
 
Uygun endüstriyel proses suyu arıtımı sayesinde su kaynaklarının yönetimi çok daha etkin hale gelir. Bu, doğal çevrenin yanı sıra üretim şirketlerinin kârlılık geliri üzerinde de olumlu bir etki yapmaktadır. Uzman tedavisi, örneğin, istenmeyen renk, gres, yağ, bakteri, bulanıklık, asidite ve organik bileşiklerin varlığını azaltabilir. Arzu edilen su muhafaza ve kontrolünü bu tür gerçekleştirmek için mevcut çok sayıda karmaşık yöntem vardır. Bunların arasında dekalkalizasyon, demineralizasyon, dekarbonasyon, nanofiltrasyon, ultraviole dezenfeksiyon ve elektroiletkenleşme yer alır.
 
GELİŞMİŞ BLOWDOWN ÇÖZÜMLERİ
 
Endüstrilerin yüz yüze gören bir diğer sıkıntı ise blöfdür . Boşalmalar, su kazanlardan dışarı atıldığında evredir. Su, mineral içerdiğinden, su buharla buharlaştığından geride bırakılan mineral partiküllerin konsantrasyonu artar. Yakında bu çökeltiler, ekipmanın işlevini tehlikeye atacak seviyelere ulaşıyor. Bununla birlikte, düzgün bir muamele, boşaltma hacmini önemli ölçüde azaltabilir. Bu sadece kimyasal olarak arıtılmış değerli ısıtılmış suyun daha fazlasını muhafaza etmekle kalmaz, aynı zamanda köpük oluşumu, korozyonu ve proses suyu kirliliğine neden olan diğer koşulları, su hatlarına zarar vermeyi ve ekipman ömrünü kısaltan miktarı azaltır.
 
ABD ekonomisi geliştikçe imalatçılar benzer şekilde üretimi artıracak ve sanayiler yenilenen talebi karşılamak için hızlanacaktır. Endüstriyel proses su arıtma teknolojisi sayesinde, değerli kaynakları geri kazanırken, daha az enerji kullanarak, israflı harcamaları azaltarak ve gelirlerini artırarak ekonomiye katkıda bulunacaklar. Endüstriyel bir kaynak olan su çok değerlidir ve akıllı üreticiler kaliteli endüstriyel proses su arıtmasının birçok faydasını elde etmek için su uzmanlarının bilgeliğini takip etmektedirler.
 
Atık Limit Kılavuzları
 
İmalâtçılar ve sanayi işletmelerinin, atık sulardaki kirleticileri boşaltmadan önce kabul edilebilir sınırlar içine düşüren su arıtma teknolojilerini kullanmaları yasalarca gereklidir. Su arıtma programınız endüstriniz için Atık Kısıtlama Kurallarını karşılıyor mu? 
 
SU FİLTRASYON VE SAFLAŞTIRMA:
 
Su Arıtma Uygulamaları
 
Su arıtımı için birçok uygulama bulunmaktadır: atık suyun geri dönüşümü, kimyasal tüketimin azaltılması ve kazan tükenmesi azaltılması.Önemli derecede su miktarı geri kazanılabilir ve bir su arıtma işlemi yapıldıktan sonra üretim sürecinde tekrar kullanılabilir
 
Ultrafiltrasyon
 
Ultrafiltrasyon , endüstriyel su filtrasyonunun en gelişmiş yöntemlerinden biridir. Ultrafiltrasyon, su içinde asılı bulunan küçük partikülleri gidermek ve silt yoğunluğunu en aza indirgemek için yarı geçirgen zarlardan oluşan çeşitli filtre türlerini kullanır. Profesyonel su filtrasyonunun en gelişmiş yöntemlerinden biri, yarı geçirgen membranlardan oluşan çeşitli filtre türlerini kullanan son derece teknik bir prosedür olan ultrafiltrasyon işlemidir. Bu membranlar, su içerisinde asılı olan küçük parçacıkları ortadan kaldırır ve mikro filtreleme sistemleri tarafından filtrelenenden daha küçük parçacıkları yakalayabilir.
 
MODERN ULTRA FİLTRELENMİŞ SU TEKNOLOJİSİ
 
Son derece saf ve temiz su standardı için daha fazla uygulama ortaya çıktığı için ultra filtrelenmiş veya ultra saf suyun faydası yıllar boyunca artmıştır. Su örneğin alkollü olabilir ve klor gibi ajanlarla arıtılmış olmasına rağmen, klor tedavilerine karşı dirençli olan giardia gibi zararlı organizmaları hala içerebilir. Ancak ultrafiltrasyon veya UF teknolojisi, bu parçacıkları ortadan kaldırmada neredeyse tümüyle etkilidir, bu nedenle birçok belediye su arıtma tesisi, cryptosporidium, giardia ve yutulması halinde ciddi hastalıklara neden olabilecek diğer organizmalardan kaynaklanan kontaminasyona karşı UF tedavisine güvenir.
 
SİSTEM PERFORMANSINI SAĞLAMAK İÇİN ULTRAFİLTRASYON KULLANMA
 
Aynı su arıtma sistemleri, ters ozmoz membranlar içindeki son derece küçük gözenekleri tıkayabilecek veya çarpabilen yabancı partikülleri etkili bir şekilde uzaklaştırmak için genellikle ultrafiltrasyona ve mikro filtrelemeye bağlıdır. Aynı nedenlerden ötürü, örneğin, sudaki silt yoğunluğunu en aza indirmek için bir ultrafiltrasyon membranı kullanılabilir veya başka bir saflaştırma safhasından geçecek suyun aşamalı bir işleminde bir ön adım olarak kullanılabilir.
 
ULTRAFİLTRELEME İÇİN DİĞER TİCARİ UYGULAMALAR
 
UF tedavisi, özel sektör şirketleri ve endüstrileri için de son derece değerlidir ve ultrafiltreleme, örneğin ilaç ve tıbbi endüstrinin birçok alanında kullanılır. Böbrek diyalizi, modern mikrofiltrasyon ve ultrafiltrasyon ekipmanlarına ve teknolojisine dayanan bir sağlık bakımı alanıdır.Ultrafiltrasyon ayrıca biyoteknoloji ve yarı iletken imalat sanayilerinde de kullanılmaktadır. Örneğin, yarıiletkenlerin yapımında kirleticilerin mikroskopik parçacıkları bile yarı iletken tabakaların bütünlüğünü ve performansını tehlikeye atabilir, bu nedenle ultra saf bir ortamda oluşturulmalıdır.
 
Suyun ultra filtrelemesi için standart metrikler ve kılavuz ilkeler çeşitli idari organlar, ajanslar ve düzenleyici makamlar tarafından belirlenmiştir. Ultra saf su için saflık standartları, USP, ASTM, CAP, NCCLS, ANSI ve AAMI gibi bir dizi kuruluş tarafından belirlenen standartları içerir.
 
Bu eşsiz ve özel derecede ultra saf suyun analiz edilmesi veya belgelendirilmesi süreci, eğitimli araştırmacılar, mühendisler ve diğer uzmanların bilimsel örneklemesi, çalışması ve analizi içerir. Su numunelerinin incelenmesinin amacı, kimyasal katkı maddeleri, askıda katı maddeler, kirleticilerin çözünmüş parçacıkları, organik karbon varlığı, çözünmüş gazlar veya pirojenler, bakteriler veya yaşayan virüsler gibi biyolojik organizmalar gibi olası tüm kirleticileri ortaya çıkarmaktır.
 
Membran Filtrasyonu
 
Membran filtrasyonu , suya asılmış küçük partikülleri, kimyasalları ve organizmaları gidermek için yarı geçirgen bir membran kullanan gelişmiş, son teknoloji ürünü bir su filtrasyon teknolojisidir. Membran filtrasyonu, yüksek saflıktaki suyun hazırlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Su filtrasyonunda kullanılan en ileri teknolojilerden biri olan membran filtreleme, çok ince bir filtre (örneğin, ultrafiltreler, mikro filtre gibi) olarak işlev gören yarı geçirgen bir membranı kullanır veya yarı geçirgen membranlar. Mikrofiltrasyon ve Ultrafiltrasyon, bakteriler ve hatta virüsler de dahil olmak üzere suda asılı bulunan küçük parçacıkları temizler. Ultrafiltrasyon, bir sıvıyı diğerinden ayırır; örneğin yağdan su çıkarmak. Ters osmoz ve nanofiltrasyon, sudan çözünmüş minerallerin yanı sıra küçük partikülleri de ortadan kaldıran yarı geçirgen membranlara dayanır.
 
Enjeksiyonluk saf, saflaştırılmış ve su terimleri, US Pharmacopeia'da tanımlanan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından sıkı düzenlemelere uygun su tarif etmek için su arıtma endüstrisinde kullanılır. Membran filtrasyonu tipik olarak böyle yüksek saflıktaki suyun hazırlanmasında anahtar rol oynar. Su saflığını tanımlayan diğer standart metrikler ve yönergeler, çeşitli idari organlar, ajanslar ve düzenleyici makamlar tarafından belirlenir. Ultra saf su için saflık standartları, USP, ASTM, CAP, NCCLS, ANSI ve AAMI gibi bir dizi kuruluş tarafından belirlenen standartları içerir. Bu katı kuralları karşılamak için, sudan istenmeyen kimyasalları veya diğer parçacıkları veya organizmaları uzaklaştırmak için membran filtreleme teknolojisini kullanmak sıklıkla gereklidir.
 
MODERN MEMBRAN FİLTRASYON SU TEKNOLOJİSİ
 
Son derece saf ve temiz su standardı için daha fazla uygulama ortaya çıktığı için, ultra filtrelenmiş veya ultra saf suyun kritikliği yıllar boyunca artmıştır. Örneğin, içilebilir su klor gibi ajanlarla arıtılabilir ve arıtılabilir, ancak yine de klor tedavilerine dirençli olan Giardia ve Cryptosporidium gibi zararlı organizmaları içerebilir. Bu küçücük organizmaların daha etkili bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak için birçok devlet şimdi yeni arıtma tesislerinin bir parçası olmak için membran filtrasyonuna (ultrafiltrasyon veya mikrofiltrasyon) ihtiyaç duymaktadır.
 
SİSTEM PERFORMANSINI SAĞLAMAK İÇİN ULTRAFİLTRASYON KULLANMA
 
Ters ozmoz su arıtma sistemleri, ters ozmoz membranlar içindeki aşırı derecede küçük gözenekleri tıkayabilecek veya çarpabilen yabancı partikülleri etkili bir şekilde uzaklaştırmak için genellikle ultrafiltrasyona veya mikro filtrelemeye bağlıdır. Aynı nedenlerden ötürü, sudaki silt yoğunluğunu en aza indirmek için bir ultrafiltrasyon membranı kullanılabilir veya daha sonra başka bir saflaştırma safhasından geçecek suyun aşamalı bir işleminde bir ön adım olarak kullanılabilir.
 
MEMBRAN FİLTRASYONUNDA DİĞER TİCARİ UYGULAMALAR
 
Ultrafiltrasyon tedavisi, örneğin özel sektör şirketleri ve atık su arıtma tesisleri için de oldukça değerlidir. Ultrafiltreleme, farmasötik ve tıbbi sanayilerin bir çok alanında da kullanılmaktadır. Böbrek diyaliz, modern mikrofiltrasyon ve ultrafiltrasyon teçhizatı ve teknolojisine dayanan bir sağlık bakımı alanıdır. Ultrafiltrasyon ayrıca biyoteknoloji ve yarı iletken imalat sanayilerinde de kullanılmaktadır.
 
Yıllarca firmalar ve düzenleyici kurumlar son derece gelişmiş membran esaslı su arıtma sistemleri ve proses ekipmanlarına güveniyorlar.Günümüzün sofistike ve ekonomik membran filtreleme sistemleri sayesinde günümüz membran sistemleri daha kullanışlı ve değerli hale gelmiştir.
 
İYON DEĞİŞİMİ:
 
Anyon vs Katyon İyon Değiştirme Reçineleri
 
Anyon ve katyon reçineleri , iyon değişim sürecinde kullanılan en yaygın iki reçinedir. Bu iyon değiştirici reçineler tipik olarak alkaliliği azaltmak için demineralizasyon veya dealkalizasyon için kullanılır. Anyon reçineleri pozitif yüklü iken katyon reçineleri negatif yüklüdür.  İyon değiştirici reçineler asit, baz ve suda çözünmeyen oldukça gözenekli bir polimerik malzemeden oluşurlar. Bu reçineleri oluşturan küçük boncuklar hidrokarbondan türetilir ve yaklaşık ½ milimetre çapındadır. İyon değişimi için kullanılan iki ana reçine türü vardır: anyon ve katyon . Bu iki tipte, iyon değişim reçinelerinin dört ana sınıflandırması vardır:
 
•Güçlü Baz Anyonu
 
•Zayıf Baz Anyonu
 
•Kuvvetli Asit Katyonu
 
•Zayıf Asit Katyonu
 
ANYON VE KATYON 
 
Anyon reçineleri ve katyon reçineleri, iyon değişim sürecinde kullanılan en yaygın iki reçinedir. Anyon ve katyon reçineleri arasındaki fark, birinin pozitif yüklü (anyon) ve diğeri negatif yüklü (katyon) olmasıdır.
 
Negatif yüklü iyonlar, negatif yükleriyle pozitif iyonları çeken katyon reçinelerine karşın, pozitif yüklü anyon reçinelerine çekilir. Bir anyon ve katyon reçinesi seçerken göz önüne alınması gereken bir takım fiziksel ve kimyasal özellikler vardır ve bunlar, ihtiyaçlarınız için en iyi reçineyi belirlemeye yardımcı olur, örneğin:
 
•Reçine boncuklarının boyutu.
 
•Reçinenin tutabileceği su miktarı.
 
•Reçinenin rejenere edilmeden önce filtreleneceği iyonların miktarı.
 
•İyon değiştirici reçinenin suyun içeriye akış hızı.
 
•Kaynak sudaki kirleticilerin türü ve miktarı.
 
•Nihai atık suyun istenen kalitesi.
 
ANYON VE KATYON DEALKALİZASYONU
 
Demineralizasyon veya dealkalizasyon için güçlü baz anyon reçineleri kullanılabilirken, zayıf baz anyon reçineleri asit ve organik maddeleri sudan en iyi şekilde çıkarmak için çalışırlar. Anyon dealkalizörleri öncelikle, düşük çözünürlüğe sahip toplam çözünmüş katı madde miktarı (TDS) ile kazan besleme suyundaki alkaliliği gidermek için kullanılır. Karbonat, bikarbonat, sülfatlar ve nitratları besleme suyundan uzaklaştırmak için anyon dealkalizörleri de kullanılabilir.
 
Kuvvetli asit katyon reçineleri dealkalizasyon için (en yaygın olarak hidrojen formunda) veya split akıntı dealkalizasyonu için kullanılabilir.Bununla birlikte, her iki dealkalizasyon yöntemi, reçine yataklarının yenilenmesi için tehlikeli asitler kullanılmasını gerektirir ve aynı zamanda, işlem süreci sırasında oluşan karbondioksiti çıkarmak için bir de gazı giderici kullanır.
 
Zayıf asitli katyon reçineleri ayrıca demineralizasyon ve dealkalizasyon için de kullanılabilir. Çoğu su arıtma vakasında alkalinite ile ilintili divalent iyonların uzaklaştırılması için zayıf asit katyon reçineleri kullanılır. Zayıf asit katyon reçineleri, su sertlik ve alkalinite oranı 1: 1 veya daha yüksek olduğunda en iyi sonucu verirler.
 
TERS OSMOZ:
 
Ticari Reverse Osmoz
 
Ticari ters osmoz suyun arıtılması veya filtrelenmesi için ileri teknoloji ürünü bir yöntemdir. Ticari ters ozmoz, doğal bir ozmotik kuvvetin üstesinden gelmek için insanın indüklediği basıncı kullanır ve yarı geçirgen bir zar yoluyla çözünmüş minerallerin daha yüksek konsantrasyonda suyunu zorlar. Ticari ters ozmoz çevreye dost, son derece uygun maliyetlidir ve partikülleri .0001 mikrona kadar çıkarma kapasitesindedir
 
Basitçe belirtmek gerekirse, ticari ters osmoz suyun arıtılması veya filtrelenmesi için yüksek teknolojik bir yöntemdir. Faydalarını anlamak için ticari ters ozmoz, önce işlemin nasıl çalıştığını anlamaya yardımcı olur.
 
Osmoz, çözülmüş minerallerin düşük konsantrasyonlu suyunun yarı geçirgen bir membrandan suya indirgenmesi ve çözülmüş minerallerin daha yüksek bir konsantrasyonu ile doğal bir süreçtir. Doğal ozmotik basınç, suyun "temiz" olduğu taraftan "kirli" ya da zarın mineralle kirletilmiş tarafına kadar uzanmasına neden olur.
 
Ticari ters osmoz esnasında, insan kaynaklı basınç, suyun doğal ozmotik basıncının üstesinden gelmek ve yarı iletken membrandan yüksek konsantrasyonda çözünmüş mineraller ile "temiz" tarafa zorlamak için kullanılır.
 
"Kirli" su membrana basınç uygularken, çözünmüş minerallerin (iyonların)% 98 veya daha fazlası zarın "kirli" tarafında kalır ve böylece zarın içinden geçen "temiz" sudan ayrılır.
 
TİCARİ SU ARITMADA REVERSE OSMOSİS'İN FAYDALARI
 
Su Saflığı
 
Ticari ters ozmoz su filtrasyon sistemleri, askıda katılar, çözünmüş mineraller, organik karbon, kimyasallar, virüsler, bakteri ve parazitler olmak üzere nispeten saf ve su içermeyen su üretir. Ters ozmos, ticari su arıtımı için kullanıldığında parçacıkları 0.0001 mikrona kadar çıkartabilir.
 
Çevre dostu
 
Ticari ters osmoz sistemleri, saflaştırma işlemi sırasında sert kimyasalların üretimini yapmaz veya kullanmaz; çalışması için minimum güç gerektirir. Ters ozmoz pahalı ve tehlikeli kimyasallar kullanmadığından, kombi gideri, proses suyu, durulama suyu ve laboratuarlardaki ön işlemler gibi birçok ticari uygulamada iyon değişimi demineralizasyonunu değiştirmiştir.
 
Maliyet Etkili
 
Ticari ters osmoz sistemlerinin çoğu, yalnızca en yüksek verimli pompaları kullanmaktadır. Son on yılda membran teknolojisindeki hızlı gelişmelerle ters ozmoz suyun deiyonize edilmesi için en düşük maliyetli teknolojilerden biri haline geldi ve demineralizatörlerin parlatılmasında (daha fazla iyon indirgemesi için gerekiyorsa)% 98 oranında parlatma yükünü azalttı. Buna ek olarak, ters ozmoz az sayıda hareketli parçaya dayandığından ticari ters ozmoz sistemleri, suyun düzgün şekilde yukarı akışla muamele edildiğinde en az bakım gerektirir.
 
Para Tasarrufu
 
Ticari ters ozmoz inanılmaz derecede güçlü ve güvenilirdir. Ters ozmoz yoluyla saflaştırılan su, mineral yoğunlaştırma, kirlenme ve lekelenmeleri en aza indirgeyerek, daha yüksek ekipman çalıştırma verimliliği, atık azaltma ve kazan "boşaltma" nı en aza indirecektir. Ticari ters osmoz, diğer proseslerde tekrar kullanılmak üzere atık suyu geri kazanmak için sıklıkla kullanılır.
 
Ters osmozdaki teknolojik gelişmeler hem ticari olarak hem de su arıtma uygulamaları için kolayca erişilebilir ve kolayca yönetilebilir olmasını sağla
 
 
Endüstriyel RO için Tasarım Hususları
 
Endüstriyel ters ozmoz (RO), kazan besleme suyunun, soğutma kulesi makyaj suyunun ve endüstriyel proses suyu işlemenin en uygun maliyetli yöntemlerinden biridir. Bir endüstriyel RO sisteminin maksimum verimlilikte çalışabilmesi için aşağıdakileri içeren birkaç faktör göz önüne alınmalıdır: su kaynağı; sıcaklık ve akış hızları; önişleme yöntemleri; mikrobiyolojik kirleticiler; ve silt yoğunluk endeksi. 
 
 
Ters ozmoz (RO) , kazan besleme suyunun, soğutma kulesi makyaj suyunun ve endüstriyel proses suyunun en maliyet etkin yöntemlerinden biridir. Ters ozmoz, aynı zamanda, tehlikeli kimyasalların ele alınması ve atılması ihtiyacını ortadan kaldıran demineralize su üretmek için de kullanılabilir.
 
Teknolojik gelişmeler sayesinde, ters ozmoz sistemleri, kazan besleme suyunu, soğutma kulesi makyaj suyunu ve proses suyunu neredeyse istenen debide ekonomik olarak filtreleme kabiliyeti kazanmıştır. Bir endüstriyel RO sisteminin maksimum verimlilikte çalışması için, tasarım süreci sırasında birkaç faktör göz önüne alınmalıdır.
 
1. SU KAYNAĞI:
 
Bir RO sistemi için besleme suyu kaynağı, ön işlem için gerekli filtrasyon aşamalarının sayısı da dahil olmak üzere ünitenin genel tasarımı üzerinde en büyük etkilerden biridir. Besleme suyu tipik olarak bir ters ozmoz sisteminde zarları ölçekleyecek veya kirletecek kirletici maddeleri uzaklaştırmak için önceden muamele edilmelidir. Kesme kenar membran teknolojileri, antiscalant kimyadaki ilerlemeler ile birlikte, son on yılda ön-muamele sermaye maliyetini büyük ölçüde azaltmıştır.
 
Yeraltı suyu temini gibi bileşim ve sıcaklık bakımından istikrarlı bir kaynaktan gelen su, tipik olarak mevsimlik veya daha karmaşık bir su kaynağından, örneğin yüzey suyu veya atık sudan daha basit bir ön-muamele süreci gerektirir.
 
2. SICAKLIK VE AKIŞ HIZI:
 
Akı hızı veya suyun bir zardan geçme hızı, su sıcaklığı ile belirgin bir şekilde değişir. Sıcak su, ters osmoz sisteminin membranı üzerinden soğuk suya oranla daha hızlı akacaktır. Bu nedenle, su sıcaklığına bakılmaksızın sabit akış sağlamak için daha büyük RO sistemlerinde değişken frekanslı bir tahrik (VFD) sıklıkla belirlenir. Bununla birlikte, bu besleme suyu sıcaklık değişkenine uyacak şekilde RO'nun uygun boyutlandırılmasını DEĞİLDİR ETMEZ DEĞİLDİR. Çoğu endüstriyel ters ozmoz sistemi, fabrika tarafından, 77 ° Fahrenhaytlık bir ideal sıcaklığa sahip suyun işlenmesi için derecelendirilir.
 
Bir ters osmoz sistemi ve ön-muamele cihazının tasarımı sırasında su sıcaklığı ve akış hızı parametreleri dikkate alınmalıdır. Soğuk potansiyel besleme suyu sıcaklığı belirlenmeli ve ters osmoz sistemi boyutu buna göre seçilmelidir. Gerçek çalışma sıcaklığı dikkate alınmadan uygulanırsa, özellikle kış aylarında ters ozmoz çıkışı tasarım özelliklerinin altına düşecektir.
 
3. ÖN HAZIRLIK:
 
Klor, belediye suyunun dezenfekte edilmesi için faydalı olsa da, ters osmoz zarlarını bozacaktır. Dechlorination, ön muamele işleminin bir parçası olarak, sodyum bisülfit gibi bir klor indirgeyici ajan ile muamele edilen ters osmoz besleme suyunun aktif karbon filtrasyonu ile gerçekleştirilir.
 
Kalsiyum ve magnezyum karbonatlardan arındırmayı önlemek için, suyun sertliği seviyesine bağlı olarak, besleme suyu, katyon degişimli su yumuşatıcısı veya kimyasal antiscalant ile ön işleme tabi tutulmalıdır.
 
4. MİKROBİYOLOJİK KİRLETİCİLER:
 
Genelde ölçeklendirme kadar zararlı olmasa da, ters ozmoz sisteminin zarında sıkışan mikrobiyolojik kirleticiler ayrıca kirlenme ve üretim kapasitesinde bir kayıp oluşturabilir. Önceden muamele RO ve nanofiltrasyon (NF) zarları ile çalışırken, yalnızca suyun sistem boyunca tek yönlü olarak akışına izin veren spiral yara tasarımının doğası gereği önemlidir. Biriken kirleticiler membran yüzeyinden ters yıkama yoluyla çıkarılamadığından mikrobiyolojik büyümeyi kontrol etmek için besleme suyuna bir biyosid ilave edilmesi gerekebilir.
 
5. SİLT YOĞUNLUK İNDEKSİ:
 
Sudaki önemli partikül seviyeleri (ör. Silt), sıkça membran temizlemelerine veya hatta erken membran arızasına neden olabilir. Çoğu zaman, potansiyel zar zararlığına neden olan parçacıklar çapı ortalama 5 mikrondan azdır ve su berrak görünebilir. Verimlilik kaybı ve çalışma süresi kaybını önlemek için, ters ozmoz sistemleri için ön işlem öncesi sahada, silt yoğunluk endeksi testi (SDI) kullanılarak besleme suyu değerlendirilmelidir. Çok miktarda silt içeren besleme suyu için multimedya filtrelemenin akış yönündeki yoğunlaştırılmış akış ile muamele edilmesi gerekebilir. Bununla birlikte, bu tür pek çok bileşik zarları geri döndürülemez biçimde kirleteceğinden, flokülanın seçilmesinde ve doğru dozajın tesis edilmesinde dikkatli olunmalıdır. Bazı durumlarda, partikül boyutu dağılımına (laboratuar testleri ile gerçekleştirilir) veya toplam asılı katılara (TSS) dayalı membrana dayalı mikro veya ultrafiltrasyon gereklidir.

ÜCRETSİZ

Yerinde Keşif

BAKIM

Satış Sonrası Destek

7/24 DESTEK

Sınırsız Hizmet

GARANTİLİ

Mutlu Müşteriler